Ansiktszonterapi / reflexologi

-sørensensistem-

Ansiktszonterapi är en relativt ny behandlings-metod i Sverige. Den upplevs som en bestämd och samtidigt som en mycket behagligt avslappnande rofylld ansiktsmassage. Ansiktszonterapi är även en skönhetsbehandling eftersom när blodcirkula-tionen ökar, depåer och blockeringar försvinner slätas rynkor ut. Ansiktszonterapi kan med fördel fås regelbundet. 

En behandling utförs med hjälp av lätta tryck och strykningar i ansiktet som stimulerar nerver och punkter kopplade till de olika meridianerna. Målet är att återställa kroppens naturliga fysiska psykiska balans och hälsa. Metoden har utvecklats under en lång period av forskning. Lone Sørensen- Lopez som ursprungligen är fotzonterapeut har utvecklat ansiktszonterapin i samarbete med Marzello Lopez (neurolog)  och professor Chau. Metoden bygger på en kombination av österländsk och västerländsk medicin och praktiseras i flera olika länder.

Ansiktszonterapi strävar till att i huvudsak behandla grundorsaken till ohälsa men kan även vara bra som symtombehandling vid t ex huvudvärk, spända käkmuskler, stress, sömnproblem, ögon- öron problem m.m.
  
Läs mer…