Chakrabalansering

Med chakra avses kroppens energicentra. Ordet betyder hjul och har sitt ursprung i sanskrit, ett urgammalt indiskt språk. Det finns ett hundratal energicentra i människokroppen av varierande storlek och intensitet och återfinns i auran – omkring din kropp. När våra chakran som berörs av våra tankar och känslor kommer i obalans påverkas vi både fysiskt och psykiskt. Vid en behandlig balanseras de sju viktigaste chakranen.

Denna behandlingsform är bra när man känner sig ur balans och saknar energi, känner en inre stress/ oro, bra för stressade människor som ofta har för mycket tankar i huvudet och därför lätt ”tappar fotfästet”. En Chakrabalansering stärker ditt immunförsvar.

chakra

Det finns många olika tillvägagångssätt för hur man kan utföra en Chakrabalansering. Med den behandlingsmetod jag utövar används bl.a. bergkristaller och pendel som effektiva redskap.

Du får ligga på en mjuk behandlingsbänk med kläder på. Jag börjar med att scanna med min hand för att känna in ev. blockeringar obalanser. Därefter gör jag en analys med bergkristallerna som hjälp för att se vad som saknas i ditt chakrasystem och fyller på. Behandlingen avslutas med ett medialt vägledande samtal.

Denna behandlingsteknik lärde jag mig 1995 av terapeuten, healern Nancy Johnsson när hon var på besök i Sverige för sista gången. Hon var en framgångsrik och omtyckt healer, verksam i New York.

”Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra
Mod att förändra det jag kan
Förstånd att inse skillnaden”

Thich Nhat Hanh